Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Placebo večeras na Exitu

I druge večeri Exit festivala posetioci će moći da obiđu 20 bina na kojima će nastupiti poznati bendovi i di džejevi.

"Donacija" nezakonita

Roditelje koji upisuju dete u prvi razred srednje škole dočekalo je obaveštenje o tome da treba da uplate "donaciju" školi u visini od 2.500 dinara.

Počeo Exit

Exit festival, jedanaesti po redu, počeo je juče. Tokom sledeće tri večeri, više od 500 izvođača nastupiće na 20 festivalskih bina.  

Novi parking kod Betanije

Novosađani će uskoro moći da parkiraju kola na novom parkiralištu u Ulici Branimira Ćosića, saznaje Radio 021 u "Parking servisu".  

Od sutra bez poplava na Telepu

Brana podignuta kod Petlovog salaša je spuštena, a voda koja se zadržavala u podrumima kuća na Telepu trebalo bi da se povuče već sutra, kažu za Radio 021 u Vodoprivrednom preduzeću "Šajkaška".  

Štrand uskoro kao nov

Sve kabine na Štrandu koje su bile u vodi dezinfikovane su i očišćene, a radnici Gradskog zelenila čiste pesak kako se voda povlači.

Nova oprema za policiju

Na Trgu slobode danas u 11 časova organizovana je primopredaja opreme koju je gradska vlast kupila za novosadsku policiju.

Pojačana kontrola saobraćaja za vreme Egzita

Egzit počinje večeras na Petrovaradinskoj tvrđavi, a saobraćajna policija najavila je da će tokom trajanja festivala intenzivno kontrolisati saobraćaj u okolini Tvrđave, u centru kao i na prilaznim putevima ka Novom Sadu.

Letnja škola fotografije

Art mreža organizuje Letnju školu fotografije za sve one koji žele da unaprede svoja znanja i veštine iz ove umetnosti.

Kurs kineskog za studente i profesore

Besplatni fakultativni početni kurs kineskog jezika, za profesore i studente Univerziteta u Novom Sadu, održavaće se na Filozofskom fakultetu od oktobra, a kurs će držati kineski lektor Wang Zaijun.

Da li će biti dovoljno zvaničnih suvenira?

Iako će narednih dana zbog Egzita u gradu biti veliki broj turista, a u Turističkoj organizaciji grada su najavili da će zvanični suveniri biti u redovnoj prodaji do festivala, još uvek nije poznato koliko će primeraka suvenira uopšte biti napravljeno.